Fabio Capello by mohol ostať na lavičke Anglicka aj po ME

01.12.2011 Celý región

LONDÝN 1. decembra (WEBNOVINY) - Taliansky kouč Fabio Capello by mohol zostať na lavičke anglickej futbalovej reprezentácie aj po záverečnom turnaji ME 2012 v Poľsku a na Ukrajine.

Práve týmto podujatím sa skončí platnosť jeho terajšej zmluvy. Prípadné predĺženie angažmánu pripustil v predvečer žrebu zloženia základných skupín budúcoročného kontinentálneho šampionátu športový riaditeľ národnej asociácie FA Trevor Brooking.

"Zaoberajme sa tým, keď to bude aktuálne," skonštatoval spomenutý funkcionár v rozhovore pre BBC Radio Five Live na otázku, či by úspech na majstrovstvách Európy zvýšil pravdepodobnosť novej zmluvy, a dodal: "Fabiov kontrakt uplynie v lete a všeobecné nastavenie sa momentálne skôr prikláňa k zmene, ale nikdy netreba hovoriť nikdy. Bol by to pekný problém, aký sme tu nemali už štyridsať rokov. Nepochybne dúfame, že to pre náš A-tím dopadne lepšie ako vlani v Juhoafrickej republike."

Angličania na MS 2010 v JAR prehrali v osemfinále s Nemcami vysoko 1:4. Už v roku 1966 sa stali majstrami sveta a o štyri roky neskôr po ich prieniku do štvrťfinále šampionátu zostal Sir Alf Ramsey vo funkcii kormidelníka "Albiónu". Capellov ročný príjem od FA je 6 miliónov libier.
 

Vyberte región